Ελεύθερα Πουλιά Χωρίς Δηλητήρια»-Απελευθέρωση γερακίνων (Buteo buteo)-Ομιλίες Ενημέρωσης από το Δήμο

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι

Ο Δήμος Γόρτυνας, μέλος του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων» συνεργάζεται στενά με το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, για τη προώθηση των στόχων του προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ε.Ε.» [LIFE09 NAT/ES/000533] το οποίο υλοποιεί το ΜΦΙΚ από το 2010, στην πιλοτική περιοχή της Κρήτης (Ψηλορείτης, Αστερούσια, Δίκτη).

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας το ΜΦΙΚ και ο Δήμος Γόρτυνας συνδιοργανώνουν εκδήλωση απελευθέρωσης γερακίνων (Buteo buteo) και ενημέρωσης για τη βιοποικιλότητα, την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων και τα κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων με τίτλο «Ελεύθερα Πουλιά Χωρίς Δηλητήρια», την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 και ώρα 17.00, στο χωριό Σοκαρά.

Στόχος της δράσης αυτής, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τόσο των κοινωνικών εταίρων του προγράμματος όσο και των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών των δήμων που είναι μέλη του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων»,  για τις επιπτώσεις των δηλητηρίων στην άγρια πανίδα και βιοποικιλότητα του νησιού αλλά και τη δημόσια υγεία.

Σε παραπάνω υπογραμμισμένους συνδέσμους, θα βρείτε την πρόσκληση, αφίσα της εκδήλωσης καθώς και Δ.Τ. του Δήμου Γόρτυνας.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Πόπη Μπαξεβάνη

Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
Λ. Κνωσού, Γραφείο Ξ213Α
ΤΚ 71409, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ./Φαξ: 2810 393281, Φαξ: 2810 324366
E-mail (1) : pbaxevani@nhmc.uoc.gr
E-mail (2) : popibax@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις του σωματείου μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες από το σωματείο μας

Λεωφόρος Δημοκρατίας 10, (Εργατικό Kέντρο Hρακλείου), Ηράκλειο, Κρήτη, Τ.Κ. 713 06. Τηλέφωνο: 2810-28-1984, Fax auto: 2810-288.802, e-mail: cretanguides@gmail.com
Η γραμματεία λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:00 έως 20:00