Εκδρομή Ανατολικής Κρήτης 12 & 13 Μαρτίου 2011

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

η παρακάτω ανακοίνωση είναι από το συνάδελφο Σπυριδάκη Γιώργο που είναι υπεύθυνος για τη εκδρομή στη Σητεία.

Διαβάστε τη και αν ενδιαφερόσαστε πάρτε τον τηλέφωνο για να δηλώστε συμμετοχή. (Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους, δεν είναι μόνο για ξεναγούς.)

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

Σάββατο 12 Μαρτίου. Αναχώρηση από το Ηράκλειο στο άγαλμα Βενιζέλου στις 8.00 (όχι αργότερα παρακαλώ).

Άφιξη στην Σητεία και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Πετρά.

Εν συνεχεία ξενάγηση στο Πρωτομινωικό Νεκροταφείο της Αγίας Φωτιάς, και μετά τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Ιτανος.

Βράδυ ελεύθερο στην πόλη, για να γευτούμε τα περίφημα μεζεδάκια στα ρακάδικα της Σητείας.

Κυριακή 13 Μαρτίου. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το φαράγγι των νεκρών στην Ζάκρο.

Περπάτημα του φαραγγιού για όσους το επιθυμούν, (διαρκεί περίπου 1 ώρα και 15 λ. θεωρείται εύκολο και σχετικά ίσιο, εκτός το πρώτο 10λεπτο που είναι κάπως κατηφορικό).

Έχει πλούσια χλωρίδα, και αρκετά σπήλαια στα τοιχώματα του που χρησιμοποιήθηκαν για ταφές. Χρειαζόμαστε αθλητικά παπούτσια η μπότες για περπάτημα, καιαπό 1 μπουκάλι νερό.

Στη συνέχεια ξενάγηση στο ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου, και μετά φαγητό όλοι μαζί σε ταβέρνα της περιοχής.

Αναχώρηση μετά για Καρύδι, Βόιλα, και Ετιά, όπου και θα επισκεφτούμε την Ενετική Οικία της Ετιάς, και επιστροφη αργά στο Ηράκλειο μέσω Ιεράπετρας.

Στην εκδρομή θα μας συνοδεύει κατά πάσα πιθανότητα ο αρχαιολόγος Αντώνης Βασιλάκης, που θα βρίσκεται στην Κρήτη εκείνο το διάστημα, ενώ για την Ετιά θα μας μιλήσει ο συνάδελφος Ανδρέας Ελευθεράκης.

Κόστος διημέρου με ένα γεύμα 45 Ευρώ. Δεν περιλαμβάνει το ξενοδοχείο μας που υπολογίζεται περίπου στα 40 Ευρώ το δίκλινο.

Υπάρχει ήδη λίστα στο Σωματείο, όπου οι συνάδελφοι μπορούν να δηλώνουν,

Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαιτούνται τουλάχιστον 20 άτομα.

Σπυριδάκης Γιώργος

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

29ΙΟΥΝ
2022
Το νέο θεματικό διαφημιστικό σποτ της Περιφέρειας Κρήτης για τον Πολιτισμό του νησιού https://www.facebook.com/CreteRegion/videos/452861612838650 Youtube  https://youtu.be/fa49sl5JqTs Κατεβάστε το από εδώ: https://we.tl/t-UpICpIks3M
11ΔΕΚ
2021
ΕΥΧΕΣ Τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης σας εύχονται καλές γιορτές, με χαμόγελα, υγεία κι ευτυχία, στις δύσκολες μέρες που περνάμε  κι ο νέος χρόνος να μας
01ΝΟΕ
2021
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αγαπητοί συνάδελφοι, Μετά τις αρχαιρεσίες της 25ης και 26ης Οκτωβρίου 2021 του Σωματείου μας, συγκροτήθηκαν σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και το νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ως εξής: Διοικητικό
11ΑΠΡ
2021
Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την  προφύλαξη από τον SARS-CoV-2  και τα μέτρα πρόληψης στους εργαζομένους της Κρήτης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  (<σύνδεσμος)  08.04.21  Ξεκινάει για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το επιμορφωτικό
06ΙΟΥΝ
2020