Άγ. Νικόλαος: Σύσκεψη για τη βελτίωση τουριστικών υποδομών

Σύσκεψη μεταξύ παραγόντων του τουρισμού και τοπικών αυτοδιοικητικών φορέων πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο προκειμένου κυρίως να αναζητηθούν τρόποι βελτίωσης των υφιστάμενων υποδομών σε περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά και να κατατεθούν δελεαστικές προτάσεις για τους επισκέπτες του δήμου.

Ag Nikolaos Meeting1

«Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό οι παράγοντες του τουρισμού δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεργασίας με το Δήμο, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό του παρεχομένου τουριστικού προϊόντος. Με τη συνδρομή των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου, επιχειρούμε για πρώτη φορά να παρέμβουμε ουσιαστικά ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα που σχετίζονται με την επισκεψιμότητα ενός χώρου, την προσβασιμότητα σε αυτόν, προκειμένου να συμβάλλουμε κατά τον καλύτερο τρόπο στη σύνταξη νέων ομαδοποιημένων προτάσεων που θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένες διαδρομές και θα δώσουν μια άλλη προοπτική στην περιοχή μας»!

Στις παραπάνω επισημάνσεις προχώρησε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή τη σύσκεψη, η οποία και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της πρώην Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Λασιθίου, παρουσία του συνόλου των εκλεγμένων προέδρων των Κοινοτήτων, εκπροσώπων του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης, καθώς και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και οδηγών του ίδιου σωματείου.

Όπως έγινε γνωστό, τόσο οι εκπρόσωποι των δημοτικών διαμερισμάτων, όσο και οι εκπρόσωποι των παραπάνω κλάδων κλήθηκαν στην προγραμματισμένη από το Δήμο σύσκεψη, προκειμένου να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν ιδέες αλλά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των ήδη υφιστάμενων υποδομών σε περιοχές που σημειώνουν μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς επίσης και να συνθέσουν τα στοιχεία εκείνα που ομαδοποιούν κοινές δράσεις (εκκλησίες, λαογραφικά μουσεία, κρήνες, μονοπάτια νερού, ειδικές διαδρομές), ώστε  να διαμορφωθούν δελεαστικές προτάσεις  για τους επισκέπτες του Δήμου.

Ήδη ανελήφθη η υποχρέωση για την καταγραφή των ιδιαίτερων σημείων επίσκεψης, σε κάθε κοινότητα, ενώ μετά τη σχετική επεξεργασία των προτάσεων που θα διαμορφωθούν άμεσα αναμένεται να υπάρξει ομαδοποίηση των προορισμών, ιδιαίτερα στα κοντινά χωριά, για να δημιουργηθούν και οι ανάλογοι σταθμοί στις εκδρομές που προγραμματίζουν τα τουριστικά γραφεία στην περιοχή.

«Επιθυμούμε», τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, «αφού συγκεντρώσουμε το "υλικό" που απαιτείται για τη συγκρότηση των ανάλογων προτάσεων, σε συνεργασία με τους ξεναγούς της Κρήτης, καθώς και άλλους  εμπλεκόμενους, να υπάρξει η ανάλογη ενημέρωση προς τους φορείς που καλούνται από την ερχόμενη περίοδο, να διαχειριστούν το τουριστικό αυτό προϊόν, που επιθυμούμε να απλωθεί σε όλο το Δήμο Αγίου Νικολάου, από τη Νεάπολη, το Σίσι, το Βραχάσι, την Κριτσά, την Ελούντα, έως τις περιοχές εκείνες που μέχρι σήμερα αν και διαθέτουν μοναδικούς "πολιτιστικούς θησαυρούς" δεν έχει δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθούν και να γίνουν γνωστοί».

Στην παραπάνω συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του συνόλου των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης κ. Ευάγγελος Παπανικολάου, ο πρόεδρος οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης κ. Στυλιανός Βασιλάκης, ο γ.γ. του ιδίου σωματείου κ. Σταύρος Σεραφειμίδης και  ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης κ. Γεώργιος Φιορέντζης.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

29ΙΟΥΝ
2022
Το νέο θεματικό διαφημιστικό σποτ της Περιφέρειας Κρήτης για τον Πολιτισμό του νησιού https://www.facebook.com/CreteRegion/videos/452861612838650 Youtube  https://youtu.be/fa49sl5JqTs Κατεβάστε το από εδώ: https://we.tl/t-UpICpIks3M
11ΔΕΚ
2021
ΕΥΧΕΣ Τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης σας εύχονται καλές γιορτές, με χαμόγελα, υγεία κι ευτυχία, στις δύσκολες μέρες που περνάμε  κι ο νέος χρόνος να μας
01ΝΟΕ
2021
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αγαπητοί συνάδελφοι, Μετά τις αρχαιρεσίες της 25ης και 26ης Οκτωβρίου 2021 του Σωματείου μας, συγκροτήθηκαν σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και το νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ως εξής: Διοικητικό
11ΑΠΡ
2021
Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την  προφύλαξη από τον SARS-CoV-2  και τα μέτρα πρόληψης στους εργαζομένους της Κρήτης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  (<σύνδεσμος)  08.04.21  Ξεκινάει για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το επιμορφωτικό
06ΙΟΥΝ
2020