Τρία παγκρήτια Σωματεία μαζί για δράσεις βοήθειας του τουρισμού

Το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, ζήτησαν από το Δήμο Χερσονήσου να συμμετέχει με Συμβούλους και Τεχνικούς του, στη καταγραφή δύσκολων και επικίνδυνων σημείων .

Η αίτηση μας

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου απάντησε θετικά στέλνοντας 3 ειδικούς ΑΜΕΣΑ. Η απάντηση είναι : 

Η κοινή μας αυτή επίσκεψη & καταγραφή ξεκίνησε 28 Φεβρουαρίου 2013, από το πρωϊ από τα δυτικά όρια του δήμου και τελείωσε μετά το μεσημέρι στα Μάλια.

Είδαμε μαζί αρκετά, αλλά όχι όλα τα προβλήματα, ξεκινήσαμε όμως μιά καλή συνεργασία με τους υπεύθυνους του Δήμου Χερσονήσου, που μας έδωσαν θετικότατες εντυπώσεις, γιατί ακόμα και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής τηλεφωνούσαν και ρωτούσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες τους για διάφορες διευκρινήσεις απαραίτητες για να βρούμε τις λύσεις πιό γρήγορα.

Είδαμε διάφορα προβλήματα, όπως κλαδέματα που πρέπει να γίνουν ώστε να περνάνε με ασφάλεια ακόμα και τα διόροφα λεωφορεία, επιδιόρθωση της ασφάλτου σε ορισμένα σημεία, τοποθέτηση προστατευτικών, υποστήριξη δρόμων που έχουν αλλοιωθεί από τη θάλασσα και δημιουργούν κίνδυνο και διάφορα άλλα.

Το σημαντικό για όλους μας όμως είναι ότι έχουμε μια ανοικτή και συνεχή συνεργασία για το κοινό καλό και αυτό ειδικά σήμερα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Εχουμε κάνει παρόμοιες προτάσεις και συζητήσεις και με άλλους δήμους της Κρήτης, πιστεύουμε ότι θα έχουμε σύντομα και άλλα αποτελέσματα.

Δελτίο τύπου του Δήμου Χερσονήσου:

Επίσκεψη και καταγραφή δύσκολων και επικίνδυνων σημείων κυκλοφορίας στη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου

Χερσόνησος, 6 Μαρτίου  2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Επίσκεψη και καταγραφή δύσκολων και επικίνδυνων σημείων κυκλοφορίας στη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου

Μετά από πρόσκληση των Σωματείων Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης προς το Δήμο Χερσονήσου,  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου επίσκεψη και καταγραφή δύσκολων και επικίνδυνων σημείων κυκλοφορίας στη περιοχή του Δήμου.

Η καταγραφή των σημείων από ομάδα που μετέφερε τουριστικό λεωφορείο, το οποίο προσφέρθηκε από το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, κρίθηκε απαραίτητη για την ασφαλέστερη και καλύτερη διακίνηση των χιλιάδων τουριστών που κινούνται καθημερινά στους δρόμους της Κρήτης και ειδικά στο Δήμο Χερσονήσου, έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς Δήμους της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Η ενέργεια αυτή η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, πέραν της καταγραφής και της ιεράρχησης των προβλημάτων υποδηλώνει ότι η Δημοτική Αρχή με επιτόπιες αυτοψίες και επισκέψεις επισημαίνει τα προβλήματα και τις ενδεδειγμένες λύσεις , ούτως ώστε στη συνέχεια σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της,  να επιλύει όλα τα ζητήματα με προτεραιότητα σε αυτά που αφορούν την ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών.»

Δελτίου τύπου των 3 Παγκρήτιων Σωματείων:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη, που υλοποίησε άμεσα το αίτημά μας για την από κοινού συνεργασία για καταγραφή των δύσκολων και επικίνδυνων σημείων κυκλοφορίας στην περιοχή του Δήμου του, με κοινό μας στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των δημοτών και των επισκεπτών.

Είναι δε ο πρώτος Δήμος που δέχτηκε να πραγματοποιηθεί η κοινή μας δράση, με Συμβούλους και Στελέχη της Τεχνικής του Υπηρεσίας, μέσω διαδρομής με τουριστικό λεωφορείο, με μια διαφορετική οπτική γωνία.

Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης
Σωματείο Οδηγών Τουριστικών λεωφορείων Κρήτης "Ο ΕΡΜΗΣ"
Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης
Σύνδεσμοι που προέβαλαν τη κοινή μας δράση.

http://hersonissos.gr/

http://traveldailynews.gr/

http://www.mynews.gr/

http://www.palo.gr/

http://www.tourismpress.gr/

http://www.ert.gr/

http://www.touristiki-agora.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις του σωματείου μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες από το σωματείο μας

Λεωφόρος Δημοκρατίας 10, (Εργατικό Kέντρο Hρακλείου), Ηράκλειο, Κρήτη, Τ.Κ. 713 06. Τηλέφωνο: 2810-28-1984, Fax auto: 2810-288.802, e-mail: cretanguides@gmail.com
Η γραμματεία λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:00 έως 20:00