Νέος τρόπος στάθμευσης στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

Προς οδηγούς και ξεναγούς :
Οταν φθάνουν τα πρώτα τουριστικά λεωφορεία στο χώρο στάθμευσης τους στη Κνωσό, έχουμε οργανώσει να σταθμεύσουν με νέο τρόπο ώστε να δοκιμάσουμε και στη πράξη αν είναι καλύτερος τρόπος για την ασφαλέστερη και καλύτερη στάθμευση.
Τα λεωφορεία  θα πρέπει σταθμεύσουν λοξά, στη νότια μεριά με πρόσωπο προς τον αρχαιολογικό χώρο αλλά λοξά επίσης και από την βόρεια μεριά με το πίσω μέρος των λεωφορείων προς τα δένδρα. Δείτε τις φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα που είχαμε προτείνει στο Δήμο Ηρακλείου και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων . 

Ο τρόπος αυτός έχει ήδη εγκριθεί από τους αρμόδιους αρχαιολόγους και η διαγράμμιση θα γίνει σύντομα από το Δήμο Ηρακλείου στη κοινή προσπάθεια μας για βελτίωση των τουριστικών υποδομών .

Η προσπάθεια αυτή είναι κοινή από :
Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης  με τα :
Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης
Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης

Παρακάτω είναι αποσπάσματα από τη πρόταση μας αυτή, αλλά και φωτογραφίες δοκιμών που κάναμε πρόσφατα σε μικρή κλίμακα και δούλεψαν πολύ ωραία, μένει να το δοκιμάσουμε με γεμάτο το χώρο.

Knossos Parking1

Knossos Parking General

  Το νότιο μέρος στάθμευσης δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο .Knossos Parking South1

Το βόρειο μέρος παρακάτω με το εμπρός μέρος των λεωφορείων με γωνία προς την έξοδο. Χωράει περισσότερα λεωφορεία και είναι πολύ πιο εύκολο για τους επισκέπτες να βρίσκουν το λεωφορείο τους .

 Κνωσός 2

 Η παρακάτω φωτογραφία είναι άλλη μία από την έγγραφη πρόταση μας προς τους αρμόδιους φορείς, για να πάρουμε την έγκριση, που μας έχει δοθεί πρόσφατα.

 Knossos Parking2

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις του σωματείου μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες από το σωματείο μας

Λεωφόρος Δημοκρατίας 10, (Εργατικό Kέντρο Hρακλείου), Ηράκλειο, Κρήτη, Τ.Κ. 713 06. Τηλέφωνο: 2810-28-1984, Fax auto: 2810-288.802, e-mail: cretanguides@gmail.com
Η γραμματεία λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:00 έως 20:00