Νέες διακρίσεις για τα Κρητικά Ελαιόλαδα

Το παρακάτω δελτίο τύπου είναι από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και αφορά τη τελευταία δράση του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, στο οποίο είμαστε ιδρυτικό μέλος και συμμετέχουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι μία από τις δραστηριότητες του Σωματείου μας για τη προώθηση των Κρητικών προϊόντων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

HELLENIC  REPUBLIC

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

CHAMBER OF HERAKLION

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

Σημαντικές διακρίσεις, για την εξαιρετική τους ποιότητα, απέσπασαν τα ελαιόλαδα της Κρήτης, τα οποία συμμετείχαν στο Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου &  Ελιάς, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Πειραιά 6 έως 8 Απριλίου.

Στην κρητική αποστολή, υπό την Περιφέρεια Κρήτης, έλαβε μέρος και το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, το οποίο εκπροσώπησε 22 ελαιόλαδα απ’ όλη την Κρήτη που συμμετείχαν στον  3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ  εσοδείας 2011- 2012.

Μεταξύ 84 δειγμάτων απ’ όλη την Ελλάδα τα Κρητικά ελαιόλαδα απέσπασαν  τρία χρυσά, πέντε αργυρά και τέσσερα χάλκινα βραβεία στις κατηγορίες ελαφράς, μεσαίας και ισχυρής έντασης αντίστοιχα, εδραιώνοντας τη κυρίαρχη θέση τους μεταξύ των καλύτερων ελαιόλαδων σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα  του  διαγωνισμού που αφορούν στην Κρήτη, έχουν ως εξής:

Κατηγορία ΕΛΑΦΡΑΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΡΗΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ ΑΡΓΥΡΟ
ΛΑΤΖΙΜΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΧΑΛΚΙΝΟ

Κατηγορία ΜΕΣΑΙΑΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΚΑΛΙΟΥΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΡΥΣΟ
AD EARTH FLAVORS VIOS ΧΡΥΣΟ
ΥΙΟΙ ΕΜΜ. ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ Ο.Ε. ΛΙΟΚΑΡΠΙ ΧΡΥΣΟ
ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ Ε.Π.Ε. CRETAN MYTHOS ΑΡΓΥΡΟ
ELEA CRETA Ε.Π.Ε. ΑΡΓΥΡΟ
ΛΑΤΖΙΜΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟ
ΤΡΙΚΟΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ELEONES ZAKROY ΧΑΛΚΙΝΟ
Ι. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ – Π.Ο.Π. ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΧΑΛΚΙΝΟ
ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ A.E. TOPLOU SITIA ΧΑΛΚΙΝΟ

Κατηγορία ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ Α.Ε. PLORA – PRINCE OF CRETE ΑΡΓΥΡΟ

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος παραβρέθηκε  στο τριήμερο Φεστιβάλ και απένειμε μέρος των βραβείων στους διακριθέντες παραγωγούς, δήλωσε  ότι «τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες παραγωγοί δίνουν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην ποιότητα του ελαιολάδου, όπως αποδείχθηκε και από τ’ αποτελέσματα του διαγωνισμού, στη διάρκεια του οποίου, συναγωνίστηκαν εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδα. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί για να κρατήσουμε την πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου προσπαθεί με ποικίλες δράσεις να  προβάλλει τα ευεργετικά πλεονεκτήματα του ελαιολάδου ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστά και το προσεχές διάστημα, εκτός των άλλων,  θα διανείμει εκ νέου ενημερωτικά φυλλάδια σε ξένους επισκέπτες, τα οποία είναι τυπωμένα σε πέντε γλώσσες».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις του σωματείου μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες από το σωματείο μας

Λεωφόρος Δημοκρατίας 10, (Εργατικό Kέντρο Hρακλείου), Ηράκλειο, Κρήτη, Τ.Κ. 713 06. Τηλέφωνο: 2810-28-1984, Fax auto: 2810-288.802, e-mail: cretanguides@gmail.com
Η γραμματεία λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:00 έως 20:00