Ενεργειακοί Πόροι στην Ανατολική Μεσόγειο - Ημερίδα στο Ενυδρείο Κρήτης

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και το Ενυδρείο Κρήτης (Cretaquarium-θαλασσόκοσμος),διοργανώνουν την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 ανοιχτή ημερίδα με θέμα:

“ Ενεργειακοί Πόροι στην Ανατολική Μεσόγειο- Μια ανοιχτή συζήτηση της επιστημονικής κοινότητας με την κοινωνία ”

Σκοπός της ανοιχτής ημερίδας είναι η ενημέρωση αλλά και η τοποθέτηση διοικητικών φορέων, επαγγελματικών οργανώσεων, ενώσεων πολιτών, αλλά και των πολιτών γενικότερα πάνω σε ένα θέμα που συζητιέται ευρέως τον τελευταίο καιρό, το θέμα των ενεργειακών πόρων και της παραγωγής ενέργειας.

Στον πρώτο κύκλο της ημερίδας θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για το ενεργειακό δυναμικό των Ελληνικών θαλασσών (αιολικό, κυματικό δυναμικό, θαλάσσια ρεύματα) καθώς και για τις προοπτικές αξιοποίησης. Θα παρουσιαστούν επίσης για συζήτηση, οι πιθανές επιπτώσεις από την εκμετάλλευση του θαλάσσιου ενεργειακού δυναμικού.

Στον δεύτερο κύκλο θα παρουσιαστούν εργασίες που σχετίζονται με τα ορυκτά ενεργειακά αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου και των πιθανών επιπτώσεων στο θαλάσσιο σύστημα. Επίσης θα γίνει παρουσίαση της ένταξης της διαδικασίας της εκμετάλλευσης στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του καθορισμού των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ).

Ο τρίτος κύκλος εστιάζεται σε θέματα ενέργειας της νήσου της Κρήτης και οδηγεί στην ανοιχτή συζήτηση των διαφόρων φορέων, διοικητικών, παραγωγικών, ενώσεων πολιτών, αλλά και απλών πολιτών.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του θαλασσόκοσμου (αμφιθέατρο εγκαταστάσεων ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε Κρήτης),στις Γούβες Ηρακλείου, θα αρχίσει στις 09:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί με την γενική συζήτηση αργά το απόγευμα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις του σωματείου μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες από το σωματείο μας

Λεωφόρος Δημοκρατίας 10, (Εργατικό Kέντρο Hρακλείου), Ηράκλειο, Κρήτη, Τ.Κ. 713 06. Τηλέφωνο: 2810-28-1984, Fax auto: 2810-288.802, e-mail: cretanguides@gmail.com
Η γραμματεία λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:00 έως 20:00