Εκδρομή στη Χίο και στη Μικρασιατική ακτή

Εδώ κλικ για  το σύνδεσμο,  παρακάτω το κείμενο

από 395 €

Με την εκ Χίου διπλωματούχο ξεναγό για όλη την Ελλάδα

Χριστίνα Αυγουστίδου

Το Τουριστικό γραφείο TOURIST GUIDES OF CRETE, σας προσκαλεί να γνωρίσετε την Χίο και τη Μικρασιατική ακτή, απέναντι από το μυροβόλο νησί. Άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους για χιλιετίες, δίδυμες αδελφές, Ιωνία και Χίος. Δεν γίνεται να γνωρίσεις μόνο τη μία. Η άλλη θα .... παραπονεθεί….

Το πρόγραμμα έχουν επιμεληθεί οι διπλωματούχοι ξεναγοί Γιώργος Μαυράκης (γεννημένος στη Κρήτη) και η σύζυγος του Χριστίνα Αυγουστίδου (γεννημένη στην Χίο).

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με απευθείας πτήσεις, με την αεροπορική εταιρεία SKY EXPRESS, με αεροπλάνο τύπου ATR42, 46 θέσεων.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

CITRUS - NEA MONH - ΑΝΑΒΑΤΟΣ - ΑΥΓΩΝΥΜΑ

Η Χίος και η Ιστορία της

07.00 Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

08.30 Άφιξη στο αεροδρόμιο της Χίου.

Επιβίβαση στο λεωφορείο για τον περίφημο Κάμπο της πόλης με τα μοναδικά γενοβέζικα αρχοντικά. Θα επισκεφθούμε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό που έχει μετατραπεί στον πολυχώρο «Citrus». Εδώ στον επισκέπτη προσφέρεται μια εικόνα του παλαιού Κάμπου της Χίου. Θα απολαύσουμε το πρωινό μας με παραδοσιακές χιώτικες πορτοκαλόπιτες. Η Χιώτισσα ξεναγός μας Χριστίνα Αυγουστίδου και ο οικοδεσπότης μας Βαγγέλης Ξύδας, θα μας ξεναγήσουν στο περιβόλι και στο αρχοντικό. Θα επισκεφθούμε και το μοναδικό στην Ελλάδα Πολιτιστικό Μουσείο Πορτοκαλιού. Τα παραδοσιακά χιώτικα γλυκά που κατασκευάζονται στο κτήμα, θα σας βάλουν σε πειρασμό να τα αγοράσετε από το πωλητήριο του, εάν θέλετε.

Από το «Citrus», το ταξίδι μας συνεχίζει προς τη Νέα Μονή της Χίου. Τόσο η άμεση σχέση της μονής με τους Αυτοκράτορες της Κωνσταντινούπολης, όσο και τα υψηλής τέχνης ψηφιδωτά της και η αρχιτεκτονική της, την κατατάσσουν στα πολύ σημαντικά βυζαντινά μνημεία της χώρας μας. Επίσης είναι τόπος ιερός για όλους τους Έλληνες και για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους. Χιλιάδες άμαχοι σφαγιάστηκαν εδώ κατά την τρομερή σφαγή της Χίου. Η μονή έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Επόμενη επίσκεψη στο εγκαταλελειμμένο χωριό «Ανάβατος», μεσαιωνικός οχυρωματικός οικισμός στο κέντρο της Χίου. «Το σημείο στο οποίο δεν μπορεί να ανέβει ο εχθρός». Το Ζάλογγο της Χίου.

Στη συνέχεια θα γευθούμε παραδοσιακό χιώτικο φαγητό σε εστιατόριο του χωριού Αυγώνυμα. Μετά το γεύμα, μπορείτε να κάνετε ένα περίπατο για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του χωριού και τη θέα στο Αιγαίο.

18.00 επιστρέφουμε στην πόλη της Χίου, όπου και θα τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας και θα ξεκουραστούμε στο ξενοδοχείο «Χίος-Χανδρής».

Το απόγευμα, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να κάνει ένα περίπατο στην πόλη και στο κάστρο της, με οδηγό την ξεναγό μας κα Χριστίνα Αυγουστίδου.

20.30 Αναχώρηση με το λεωφορείο για το δείπνο, στο εστιατόριο «Απόμερο» υπό τους ήχους της παραδοσιακής χιώτικης μουσικής.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/3/2016

ΧΙΟΣ -ΤΣΕΣΜΕΣ - ΒΟΥΡΛΑ - ΑΛΑΤΣΑΤΑ -ΣΜΥΡΝΗ

Μονοήμερο στη Σμύρνη (απαραίτητα καινούργια Αστυνομική Ταυτότητα ή διαβατήριο)

07:15: Συγκέντρωση στο Τελωνείο Χίου και έλεγχος διαβατηρίων/ταυτοτήτων.

08:00: Αναχώρηση από το λιμάνι της Χίου με προορισμό το λιμάνι του Τσεσμέ.

08.45 Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ και αφού γίνει ο εκεί έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν για τη μεταφορά μας στο κέντρο του Τσεσμέ, όπου θα περπατήσουμε στον κεντρικό πεζόδρομο για να δούμε την παλιά εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, που τώρα λειτουργεί σαν εκθεσιακός χώρος.

Συνάντηση, πάλι με το πούλμαν, στην άλλη άκρη του κεντρικού δρόμου, για να αναχωρήσουμε και να επισκεφτούμε τα Αλάτσατα, μία κωμόπολη όπου διατηρούνται πολλά κτίσματα από την εποχή των Ελλήνων, όπως ναοί αφιερωμένοι στην Παναγία και στον Άγιο Γεώργιο. Τα σοκάκια θυμίζουν τα Ελληνικά μας νησιά και κάποια κτήρια έχουν ακόμη το έντονο Ελληνικό στοιχείο πάνω τους.

Συνεχίζοντας για Σμύρνη, θα έχουμε επίσης στάση στα Βουρλά, όπου κατοικούσαν περίπου 35.000 Έλληνες κι εκεί βρίσκεται το σπίτι του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας ποιητή, Γιώργου Σεφέρη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ σε γραφικό καφενεδάκι και συνεχίζουμε περνώντας από τις περιοχές Γκιουζέλ Μπαχτσέ, Ναρλίντερε και Μπαλτσόβα, που βρίσκονται στα προάστια της Σμύρνης.

Η Σμύρνη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και 2ο λιμάνι μετά της Κωνσταντινούπολης. Πριν φτάσουμε στο κέντρο, θα περάσουμε από το φημισμένο Ρολόι που αποτελεί σύμβολο της Σμύρνης. Θα περιηγηθούμε στην πλατεία Αττατούρκ, στην «Ευρωπαϊκή» Σμύρνη που είναι το ωραιότερο και πιο αναβαθμισμένο τμήμα της πόλης, την Πούντα και τον Φραγκομαχαλά, όπου θα δούμε παλιά ελληνικά σπίτια, το παλιό ελληνικό προξενείο, το εμπορικό λιμάνι, το σιδηροδρομικό σταθμό και την περιοχή όπου βρίσκονταν τα περισσότερα ελληνικά σπίτια, τα οποία κάηκαν κατά τη μικρασιατική καταστροφή. Στην περιοχή αυτή, υπήρχε επίσης η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής η οποία, δυστυχώς, κάηκε ολοσχερώς.

Θα καταλήξουμε στην παλιά παραδοσιακή αγορά της Σμύρνης, όπου θα εντυπωσιαστείτε με τους δρόμους της αγοράς και μπορείτε να βρείτε αντίκες, κοσμήματα, ρουχισμό, δερμάτινα είδη κλπ.

Αφού τελειώσει η ξενάγηση, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, ψώνια και φαγητό (εξ ιδίων) και περίπου στις 16.00-16.30 συγκέντρωση για την αναχώρησή μας κι επιστροφή στον Τσεσμέ.

17.00 Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων/ταυτοτήτων, αναχώρηση για Χίο.

18.00 Άφιξη στην Χίο

Ελεύθερο απόγευμα και βραδινό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/3/2016, Αλλαγή ώρας !!!

ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ - ΠΥΡΓΙ - ΜΕΣΤΑ - ΒΕΣΣΑ

Ο κόσμος και ο πολιτισμός της Μαστίχας

08.00 Αναχώρηση με τις αποσκευές μας από το ξενοδοχείο για την Καλλιμασιά.

Εκεί θα επισκεφθούμε την πλούσια λαογραφική συλλογή που στεγάζεται στο Γυμνάσιο - Λύκειο του χωριού. Επίσης, ένας από τους ιδρυτές του μουσείου και μαστιχοπαραγωγός, θα μας οδηγήσει σε αγρό με μαστιχόδεντρα, όπου θα μας φανερώσει όλα τα μυστικά της μοναδικής στον κόσμο καλλιέργειας και παραγωγής μαστίχας.

Συνεχίζουμε προς το κεφαλοχώρι της νότιας Χίου, Πυργί! Η εικόνα του χωριού με τις «ξυστές» προσόψεις των σπιτιών του, είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα. Ντόπιος γνώστης της τεχνικής αυτής, θα μας μυήσει στον τρόπο δημιουργίας των «ξυστών» αυτών έργων τέχνης.

Επόμενη στάση τα Μεστά. Το δεύτερο κεφαλοχώρι των Μαστιχωρίων. Εντυπωσιάζει η μεσαιωνική αρχιτεκτονική του. Όλο το χωριό είναι ένα αμυντικό οχυρό, όπως και τα περισσότερα Μαστιχοχώρια. Η Χριστίνα Αυγουστίδου θα μας οδηγήσει ως νέα «Αριάδνη» στο «λαβύρινθο» που σχηματίζουν τα στενά σοκάκια, που σχεδιάστηκαν με τρόπο που να χάνουν το δρόμο τους οι πειρατές και να φεύγουν άπραγοι.

Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στο φυσικό Λιμένα των Μεστών, σε ταβέρνα με θαλασσινά εδέσματα.

Μετά θα περάσουμε με το λεωφορείο από τα επίσης Μαστιχοχώρια Ελάτα, Βέσσα και Αρμόλια, και θα επιστρέψουμε εγκαίρως στο αεροδρόμιο, όπου θα επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο για την επιστροφή μας στην Κρήτη.

20.00 Αναχώρηση από Χίο για Ηράκλειο.

21.30 Άφιξη στο Ηράκλειο.

Τιμές ανά άτομο στο ξενοδοχείο Χίος - Χανδρής 4*

2κλινο 3κλινο 1κλινο  
395 € 390 € + 32 € διαφορά από το δίκλινο δωμάτιο  

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:  Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Χίος – Ηράκλειο. Ο κάθε επιβάτης μπορεί να φέρει μια αποσκευή μέχρι 15 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 6 κιλά

 Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής, σύμφωνα με το πρόγραμμα

 Τα εισιτήρια του καραβιού Χίος –Τσεσμέ - Χίος

 Φόροι αεροδρομίων

 Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 Δύο διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο Χανδρής 4* Χίου, με πρωινό

 Όλες οι εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα, με διπλωματούχο ξεναγό στην Ελλάδα και Τούρκο Ελληνόφωνο ξεναγό στην Τουρκία

 Ένα πρόγευμα στο κτήμα CITRUS, ένα γεύμα στο χωριό Αυγώνυμα, ένα δείπνο στο εστιατόριο “Απόμερο” και ένα γεύμα στο Λιμένα Μεστών

 Οι είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (Κτήμα Citrus, Νέα μονή Χίου, Μουσείο Καλλιμασιάς)

 Όλοι οι φόροι και ο ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 Προσωπικά έξοδα

 Φιλοδωρήματα

Σημειώσεις:

 Για την επίσκεψη στην Τουρκία είναι απαραίτητα καινούργια Α.Τ. ή διαβατήριο

 Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με 35 άτομα κατ ελάχιστο.

Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες είναι λιγότεροι από 35, η εκδρομή μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφοροποιημένη τιμή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ:

 Προκαταβολή 150 €/ άτομο μέχρι 26/02/2016

(που θα γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων και θα σας ενημερώσουμε για την τελική τιμή εξόφλησης)

 Εξόφληση μέχρι 08/03/2016

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ:

 Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται εάν η ακύρωση της εκδρομής γίνει με οποιαδήποτε υπαιτιότητα των εκδρομέων.

 Για ακυρώσεις που γίνονται σε λιγότερο από 8 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής με οποιαδήποτε υπαιτιότητα των εκδρομέων, δεν επιστρέφονται χρήματα.

 Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το γραφείο μας, σας επιστρέφεται όλο το ποσό που έχετε καταβάλει.

Πληροφορίες Κράτησης

Κρατήσεις και πληροφορίες :

Tourist Guides of Crete Travel Agency

Ανδρεαδάκη 13-15, τηλ. 2810-342 222 ώρες 09.00-17.00 Δευτέρα έως Παρασκευή

 

ή στείλτε e-mail στο touristguidesofcrete@gmail.com, ή fax 2810-342 212.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις του σωματείου μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες από το σωματείο μας

Λεωφόρος Δημοκρατίας 10, (Εργατικό Kέντρο Hρακλείου), Ηράκλειο, Κρήτη, Τ.Κ. 713 06. Τηλέφωνο: 2810-28-1984, Fax auto: 2810-288.802, e-mail: cretanguides@gmail.com
Η γραμματεία λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:00 έως 20:00