Συνάντηση με τον περιφερειάρχη για τα προβλήματα του εθνικού δρόμου στη περιοχή της Αγίας Πελαγίας

Αρθρο από τον ιστότοπο ekriti.gr
agia_pelagia.jpg

Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη  για την αντιμετώπιση κινδύνων που ελλοχεύουν στους δρόμους  ζήτησαν το ΕΚΗ, ξεναγοί και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη (13/7) στο γραφείο του Περιφερειάρχη στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει  το  ΕΚΗ σε θέματα οδικής ασφάλειας με σκοπό την ελάττωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Κόμβος Αγίας Πελαγίας

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης Σαντορίνης Βαγγέλη Παπανικολάου, που ήταν παρών στην συνάντηση, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή των κόμβων ασφαλούς πρόσβασης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, από και προς την Αγία Πελαγία και την Αχλάδα, προχωρά καλά, καθώς  έχει εγκριθεί ήδη από την Αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης.

Κόμβος Αγίας Πελαγίας

Πρόκειται για δύο σημεία της εθνικής οδού Ηρακλείου- Ρεθύμνου όπου έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα με νεκρούς και τραυματίες.
Σημειώνεται ότι αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα και του Δήμου Μαλεβιζίου, των φορέων, των επιχειρηματιών και πολλών κατοίκων της περιοχής, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Αγία Πελαγία

Ο κόμβος - καρμανιόλα...

Στασιμότητα ωστόσο παρατηρείται στο αίτημα για την κατασκευή κυκλικής διασταύρωσης στον κόμβο της Λυγαριάς, όπου υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για την αναγκαία διαπλάτυνση του δρόμου.

Κόμβος Αγίας Πελαγίας

Ένα τρίτο θέμα που τέθηκε στον Περιφερειάρχη είναι αυτό της εκβάθυνσης της γέφυρας της Αχλάδας προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση των τουριστικών λεωφορείων.
Όπως εξήγησε ο Σταύρος  Αρναουτάκης το θέμα της οδικής ασφάλειας είναι πρώτης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Κρήτης  σημειώνοντας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα εκτελεστούν μια σειρά από εργασίες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των μεταφορών στο νησί.

Κόμβος Αγίας Πελαγίας

Οι φορείς του ΕΚΗ των ξεναγών και των οδηγών συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη στο οποίο  εξέθεσαν με υπόμνημα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική περιοχή αλλά και σειρά προτάσεων  για την επίλυσή τους.
 Η φωτογραφία της συνάντησης .

Chersonissos 13 7 2016

- See more at: http://www.ekriti.gr/kriti/zitoyn-ameses-paremvaseis-gia-agia-pelagia-ahlada-kai-lygaria#sthash.7Uyigopg.dpuf

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

24ΔΕΚ
2018
Καλά Χριστούγεννα σε όλους ! Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία και χαρά !
22ΜΑΪ
2018
20th FEG European Tourist Guide Meeting Dear tourist guides and FEG member delegates, It is a pleasure to invite you to the 20th FEG European Tourist Guide Meeting and AGM to be held in November 2018 in Heraklion, Crete island,
08ΦΕΒ
2018
Ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης 2018 Αγαπητοί συνάδελφοι,σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα του πολύ ενδιαφέροντος σεμιναρίου μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και στις 15 Φεβρουαρίου 2018 στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης στην αίθουσα Μ.
31ΙΑΝ
2018
Επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο της Βρετανικής σχολής Αθηνών στη Κνωσό Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 επισκεφθήκαμε το ερευνητικό κέντρο της Βρετανικής σχολής Αθηνών στη Κνωσό. Μας ξενάγησε ο  Dr Kostis Christakis, επιμελητής της Βρετανικής Σχολής Αθηνών στη Κνωσό, με
14ΙΑΝ
2018
Εκδρομή στις Αρχάνες και κοπή πίτας του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης. Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 έγινε η εκδρομή σε αρχαιότητες των Αρχανών και το γεύμα με τη κοπή της πίτας του Σωματείου μας.Η πρώτη στάση ήταν, (για μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση από τον αρχαιολόγο
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις του σωματείου μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες από το σωματείο μας

Λεωφόρος Δημοκρατίας 10, (Εργατικό Kέντρο Hρακλείου), Ηράκλειο, Κρήτη, Τ.Κ. 713 06. Τηλέφωνο: 2810-28-1984, Fax auto: 2810-288.802, e-mail: cretanguides@gmail.com
Η γραμματεία λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:00 έως 20:00