Συνάντηση με τον περιφερειάρχη για τα προβλήματα του εθνικού δρόμου στη περιοχή της Αγίας Πελαγίας

Αρθρο από τον ιστότοπο ekriti.gr
agia_pelagia.jpg

Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη  για την αντιμετώπιση κινδύνων που ελλοχεύουν στους δρόμους  ζήτησαν το ΕΚΗ, ξεναγοί και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη (13/7) στο γραφείο του Περιφερειάρχη στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει  το  ΕΚΗ σε θέματα οδικής ασφάλειας με σκοπό την ελάττωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Κόμβος Αγίας Πελαγίας

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης Σαντορίνης Βαγγέλη Παπανικολάου, που ήταν παρών στην συνάντηση, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή των κόμβων ασφαλούς πρόσβασης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, από και προς την Αγία Πελαγία και την Αχλάδα, προχωρά καλά, καθώς  έχει εγκριθεί ήδη από την Αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης.

Κόμβος Αγίας Πελαγίας

Πρόκειται για δύο σημεία της εθνικής οδού Ηρακλείου- Ρεθύμνου όπου έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα με νεκρούς και τραυματίες.
Σημειώνεται ότι αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα και του Δήμου Μαλεβιζίου, των φορέων, των επιχειρηματιών και πολλών κατοίκων της περιοχής, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Αγία Πελαγία

Ο κόμβος - καρμανιόλα...

Στασιμότητα ωστόσο παρατηρείται στο αίτημα για την κατασκευή κυκλικής διασταύρωσης στον κόμβο της Λυγαριάς, όπου υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για την αναγκαία διαπλάτυνση του δρόμου.

Κόμβος Αγίας Πελαγίας

Ένα τρίτο θέμα που τέθηκε στον Περιφερειάρχη είναι αυτό της εκβάθυνσης της γέφυρας της Αχλάδας προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση των τουριστικών λεωφορείων.
Όπως εξήγησε ο Σταύρος  Αρναουτάκης το θέμα της οδικής ασφάλειας είναι πρώτης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Κρήτης  σημειώνοντας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα εκτελεστούν μια σειρά από εργασίες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των μεταφορών στο νησί.

Κόμβος Αγίας Πελαγίας

Οι φορείς του ΕΚΗ των ξεναγών και των οδηγών συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη στο οποίο  εξέθεσαν με υπόμνημα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική περιοχή αλλά και σειρά προτάσεων  για την επίλυσή τους.
 Η φωτογραφία της συνάντησης .

Chersonissos 13 7 2016

- See more at: http://www.ekriti.gr/kriti/zitoyn-ameses-paremvaseis-gia-agia-pelagia-ahlada-kai-lygaria#sthash.7Uyigopg.dpuf

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

07ΟΚΤ
2019
Συνάντηση εργασίας στη Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στις 3 Οκτωβρίου 2019 Μετά από αίτημα του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, έγινε συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ευγένιο, αριστερά του τον αρχαιολόγο κ.Κωνσταντίνο Γιαπιτζόγλου, αριστερά
03ΙΟΥΛ
2019
Νέος τρόπος στάθμευσης στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού Προς οδηγούς και ξεναγούς :Οταν φθάνουν τα πρώτα τουριστικά λεωφορεία στο χώρο στάθμευσης τους στη Κνωσό, έχουμε οργανώσει να σταθμεύσουν με νέο τρόπο ώστε να δοκιμάσουμε και στη πράξη αν είναι
01ΑΠΡ
2019
Κρήτη, προσβάσιμη σε όλους Αρχίζουμε τη προσπάθεια για μια «Κρήτη προσβάσιμη για όλους   Με στόχο την ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης, των τοπικών Αρχών, των φορέων του Τουρισμού, αλλά και των απλών πολιτών στη
25ΜΑΡ
2019
Μια Κρητική Οδύσσεια Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, ώρα 19:00, το Σωματείο μας συνδιοργανώνει με τον Δρ. Αντώνη Σπ. Βασιλάκη,αρχαιολόγο,  ομιλία, με θέμα "Μια Κρητική Οδύσσεια". Θα παρουσιαστούν στοιχεία από την
15ΜΑΡ
2019
Oμιλία του καθηγητή κ. Νίκου Σταμπολίδη με θέμα τρεις πόλεις της Κρήτης Oμιλία του καθηγητή κ. Νίκου Σταμπολίδη στο Ηράκλειο Κρήτης με θέμα την έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Αθήνας https://cycladic.gr/page/kriti-anadiomenes-polis-aptera-eleutherna-knosos# Κρήτη.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις του σωματείου μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες από το σωματείο μας

Λεωφόρος Δημοκρατίας 10, (Εργατικό Kέντρο Hρακλείου), Ηράκλειο, Κρήτη, Τ.Κ. 713 06. Τηλέφωνο: 2810-28-1984, Fax auto: 2810-288.802, e-mail: cretanguides@gmail.com
Η γραμματεία λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:00 έως 20:00