Άγ. Νικόλαος: Σύσκεψη για τη βελτίωση τουριστικών υποδομών

Σύσκεψη μεταξύ παραγόντων του τουρισμού και τοπικών αυτοδιοικητικών φορέων πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο προκειμένου κυρίως να αναζητηθούν τρόποι βελτίωσης των υφιστάμενων υποδομών σε περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά και να κατατεθούν δελεαστικές προτάσεις για τους επισκέπτες του δήμου.

Ag Nikolaos Meeting1

«Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό οι παράγοντες του τουρισμού δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεργασίας με το Δήμο, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό του παρεχομένου τουριστικού προϊόντος. Με τη συνδρομή των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου, επιχειρούμε για πρώτη φορά να παρέμβουμε ουσιαστικά ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα που σχετίζονται με την επισκεψιμότητα ενός χώρου, την προσβασιμότητα σε αυτόν, προκειμένου να συμβάλλουμε κατά τον καλύτερο τρόπο στη σύνταξη νέων ομαδοποιημένων προτάσεων που θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένες διαδρομές και θα δώσουν μια άλλη προοπτική στην περιοχή μας»!

Στις παραπάνω επισημάνσεις προχώρησε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή τη σύσκεψη, η οποία και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της πρώην Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Λασιθίου, παρουσία του συνόλου των εκλεγμένων προέδρων των Κοινοτήτων, εκπροσώπων του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης, καθώς και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και οδηγών του ίδιου σωματείου.

Όπως έγινε γνωστό, τόσο οι εκπρόσωποι των δημοτικών διαμερισμάτων, όσο και οι εκπρόσωποι των παραπάνω κλάδων κλήθηκαν στην προγραμματισμένη από το Δήμο σύσκεψη, προκειμένου να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν ιδέες αλλά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των ήδη υφιστάμενων υποδομών σε περιοχές που σημειώνουν μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς επίσης και να συνθέσουν τα στοιχεία εκείνα που ομαδοποιούν κοινές δράσεις (εκκλησίες, λαογραφικά μουσεία, κρήνες, μονοπάτια νερού, ειδικές διαδρομές), ώστε  να διαμορφωθούν δελεαστικές προτάσεις  για τους επισκέπτες του Δήμου.

Ήδη ανελήφθη η υποχρέωση για την καταγραφή των ιδιαίτερων σημείων επίσκεψης, σε κάθε κοινότητα, ενώ μετά τη σχετική επεξεργασία των προτάσεων που θα διαμορφωθούν άμεσα αναμένεται να υπάρξει ομαδοποίηση των προορισμών, ιδιαίτερα στα κοντινά χωριά, για να δημιουργηθούν και οι ανάλογοι σταθμοί στις εκδρομές που προγραμματίζουν τα τουριστικά γραφεία στην περιοχή.

«Επιθυμούμε», τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, «αφού συγκεντρώσουμε το "υλικό" που απαιτείται για τη συγκρότηση των ανάλογων προτάσεων, σε συνεργασία με τους ξεναγούς της Κρήτης, καθώς και άλλους  εμπλεκόμενους, να υπάρξει η ανάλογη ενημέρωση προς τους φορείς που καλούνται από την ερχόμενη περίοδο, να διαχειριστούν το τουριστικό αυτό προϊόν, που επιθυμούμε να απλωθεί σε όλο το Δήμο Αγίου Νικολάου, από τη Νεάπολη, το Σίσι, το Βραχάσι, την Κριτσά, την Ελούντα, έως τις περιοχές εκείνες που μέχρι σήμερα αν και διαθέτουν μοναδικούς "πολιτιστικούς θησαυρούς" δεν έχει δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθούν και να γίνουν γνωστοί».

Στην παραπάνω συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του συνόλου των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης κ. Ευάγγελος Παπανικολάου, ο πρόεδρος οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης κ. Στυλιανός Βασιλάκης, ο γ.γ. του ιδίου σωματείου κ. Σταύρος Σεραφειμίδης και  ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης κ. Γεώργιος Φιορέντζης.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

24ΔΕΚ
2018
Καλά Χριστούγεννα σε όλους ! Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία και χαρά !
22ΜΑΪ
2018
20th FEG European Tourist Guide Meeting Dear tourist guides and FEG member delegates, It is a pleasure to invite you to the 20th FEG European Tourist Guide Meeting and AGM to be held in November 2018 in Heraklion, Crete island,
08ΦΕΒ
2018
Ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης 2018 Αγαπητοί συνάδελφοι,σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα του πολύ ενδιαφέροντος σεμιναρίου μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και στις 15 Φεβρουαρίου 2018 στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης στην αίθουσα Μ.
31ΙΑΝ
2018
Επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο της Βρετανικής σχολής Αθηνών στη Κνωσό Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 επισκεφθήκαμε το ερευνητικό κέντρο της Βρετανικής σχολής Αθηνών στη Κνωσό. Μας ξενάγησε ο  Dr Kostis Christakis, επιμελητής της Βρετανικής Σχολής Αθηνών στη Κνωσό, με
14ΙΑΝ
2018
Εκδρομή στις Αρχάνες και κοπή πίτας του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης. Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 έγινε η εκδρομή σε αρχαιότητες των Αρχανών και το γεύμα με τη κοπή της πίτας του Σωματείου μας.Η πρώτη στάση ήταν, (για μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση από τον αρχαιολόγο
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις του σωματείου μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες από το σωματείο μας

Λεωφόρος Δημοκρατίας 10, (Εργατικό Kέντρο Hρακλείου), Ηράκλειο, Κρήτη, Τ.Κ. 713 06. Τηλέφωνο: 2810-28-1984, Fax auto: 2810-288.802, e-mail: cretanguides@gmail.com
Η γραμματεία λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:00 έως 20:00