Άγ. Νικόλαος: Σύσκεψη για τη βελτίωση τουριστικών υποδομών

Σύσκεψη μεταξύ παραγόντων του τουρισμού και τοπικών αυτοδιοικητικών φορέων πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο προκειμένου κυρίως να αναζητηθούν τρόποι βελτίωσης των υφιστάμενων υποδομών σε περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά και να κατατεθούν δελεαστικές προτάσεις για τους επισκέπτες του δήμου.

Ag Nikolaos Meeting1

«Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό οι παράγοντες του τουρισμού δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεργασίας με το Δήμο, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό του παρεχομένου τουριστικού προϊόντος. Με τη συνδρομή των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου, επιχειρούμε για πρώτη φορά να παρέμβουμε ουσιαστικά ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα που σχετίζονται με την επισκεψιμότητα ενός χώρου, την προσβασιμότητα σε αυτόν, προκειμένου να συμβάλλουμε κατά τον καλύτερο τρόπο στη σύνταξη νέων ομαδοποιημένων προτάσεων που θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένες διαδρομές και θα δώσουν μια άλλη προοπτική στην περιοχή μας»!

Στις παραπάνω επισημάνσεις προχώρησε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή τη σύσκεψη, η οποία και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της πρώην Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Λασιθίου, παρουσία του συνόλου των εκλεγμένων προέδρων των Κοινοτήτων, εκπροσώπων του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης, καθώς και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και οδηγών του ίδιου σωματείου.

Όπως έγινε γνωστό, τόσο οι εκπρόσωποι των δημοτικών διαμερισμάτων, όσο και οι εκπρόσωποι των παραπάνω κλάδων κλήθηκαν στην προγραμματισμένη από το Δήμο σύσκεψη, προκειμένου να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν ιδέες αλλά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των ήδη υφιστάμενων υποδομών σε περιοχές που σημειώνουν μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς επίσης και να συνθέσουν τα στοιχεία εκείνα που ομαδοποιούν κοινές δράσεις (εκκλησίες, λαογραφικά μουσεία, κρήνες, μονοπάτια νερού, ειδικές διαδρομές), ώστε  να διαμορφωθούν δελεαστικές προτάσεις  για τους επισκέπτες του Δήμου.

Ήδη ανελήφθη η υποχρέωση για την καταγραφή των ιδιαίτερων σημείων επίσκεψης, σε κάθε κοινότητα, ενώ μετά τη σχετική επεξεργασία των προτάσεων που θα διαμορφωθούν άμεσα αναμένεται να υπάρξει ομαδοποίηση των προορισμών, ιδιαίτερα στα κοντινά χωριά, για να δημιουργηθούν και οι ανάλογοι σταθμοί στις εκδρομές που προγραμματίζουν τα τουριστικά γραφεία στην περιοχή.

«Επιθυμούμε», τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, «αφού συγκεντρώσουμε το "υλικό" που απαιτείται για τη συγκρότηση των ανάλογων προτάσεων, σε συνεργασία με τους ξεναγούς της Κρήτης, καθώς και άλλους  εμπλεκόμενους, να υπάρξει η ανάλογη ενημέρωση προς τους φορείς που καλούνται από την ερχόμενη περίοδο, να διαχειριστούν το τουριστικό αυτό προϊόν, που επιθυμούμε να απλωθεί σε όλο το Δήμο Αγίου Νικολάου, από τη Νεάπολη, το Σίσι, το Βραχάσι, την Κριτσά, την Ελούντα, έως τις περιοχές εκείνες που μέχρι σήμερα αν και διαθέτουν μοναδικούς "πολιτιστικούς θησαυρούς" δεν έχει δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθούν και να γίνουν γνωστοί».

Στην παραπάνω συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του συνόλου των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης κ. Ευάγγελος Παπανικολάου, ο πρόεδρος οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης κ. Στυλιανός Βασιλάκης, ο γ.γ. του ιδίου σωματείου κ. Σταύρος Σεραφειμίδης και  ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης κ. Γεώργιος Φιορέντζης.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

07ΟΚΤ
2019
Συνάντηση εργασίας στη Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στις 3 Οκτωβρίου 2019 Μετά από αίτημα του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, έγινε συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ευγένιο, αριστερά του τον αρχαιολόγο κ.Κωνσταντίνο Γιαπιτζόγλου, αριστερά
03ΙΟΥΛ
2019
Νέος τρόπος στάθμευσης στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού Προς οδηγούς και ξεναγούς :Οταν φθάνουν τα πρώτα τουριστικά λεωφορεία στο χώρο στάθμευσης τους στη Κνωσό, έχουμε οργανώσει να σταθμεύσουν με νέο τρόπο ώστε να δοκιμάσουμε και στη πράξη αν είναι
01ΑΠΡ
2019
Κρήτη, προσβάσιμη σε όλους Αρχίζουμε τη προσπάθεια για μια «Κρήτη προσβάσιμη για όλους   Με στόχο την ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης, των τοπικών Αρχών, των φορέων του Τουρισμού, αλλά και των απλών πολιτών στη
25ΜΑΡ
2019
Μια Κρητική Οδύσσεια Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, ώρα 19:00, το Σωματείο μας συνδιοργανώνει με τον Δρ. Αντώνη Σπ. Βασιλάκη,αρχαιολόγο,  ομιλία, με θέμα "Μια Κρητική Οδύσσεια". Θα παρουσιαστούν στοιχεία από την
15ΜΑΡ
2019
Oμιλία του καθηγητή κ. Νίκου Σταμπολίδη με θέμα τρεις πόλεις της Κρήτης Oμιλία του καθηγητή κ. Νίκου Σταμπολίδη στο Ηράκλειο Κρήτης με θέμα την έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Αθήνας https://cycladic.gr/page/kriti-anadiomenes-polis-aptera-eleutherna-knosos# Κρήτη.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις του σωματείου μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες από το σωματείο μας

Λεωφόρος Δημοκρατίας 10, (Εργατικό Kέντρο Hρακλείου), Ηράκλειο, Κρήτη, Τ.Κ. 713 06. Τηλέφωνο: 2810-28-1984, Fax auto: 2810-288.802, e-mail: cretanguides@gmail.com
Η γραμματεία λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:00 έως 20:00